Chipsy z jablečných slupek

Autor: | 30. 1. 2022 | Recepty | 0 💬

Jablečné slupky jsou součást jablek. Do některých receptů se nehodí, to ale neznamená, že by měly jít do koše. Slupky v sobě mají dostatek chuti, je to stále ovoce a ne odpad.

Dřív by mě nikdy nenapadlo nad slupkami z jablek nějak přemýšlet, ale to se změnilo. Hledala jsem a našla plno zajímavých tipů. Jedním z nich byly jablečné chipsy. Ty vám jsou tak dobré! Zajímavé je, že křížaly moc nemusím, ale tyhle křupavé chipsy z jablečných slupek jsou něco úplně jiného. Jsou vynikající.

 

Suroviny

  • 140g jablečných slupek
  • 45g třtinového cukru (2 lžíce)
  • 15g hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice

 

 

Postup:

Jablka oloupejte. Slupky nakrájejte na 5-10cm kousky, ať se vejdou na plech.

V misce smíchejte cukr, mouku a skořici.

Slupky dejte do větší misky, posypte směsí a dobře promíchejte, ať slupky pěkně obalí.

Slupky rozložte pěkně jednu po druhé na plech vyložený pečícím papírem. Bez papíru to určitě nezkoušejte, ať se vám nepřilepí k plechu. Když plech zaplníte, a ještě vám jich trochu zbylo, klidně je dejte na sebe.

Plech vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte do křupava. Mě to trvalo 35 minut. V troubě ještě křupavé nebudou, musíte jednu na zkoušku vyndat a počkat chvilku až vychladne.

Chipsy nechte zcela vychladnout  a poté je sundejte z pečícího papíru.

 

Poznámky k receptu:

  • Troubu jsem nastavila na horní a dolní ohřev, plech jsem dala do středu trouby, aby se pekly rovnoměrně.

 

Skladování a trvanlivost: Nejlépe chutnají první den. Na zkoušku jsem dala pár chipsů bokem a nechala je v misce. I po třech dnech byly chipsy stále křupavé. Nevím, jestli je uklízet do zavřené misky, možná by změkly. Nejlepší je je rovnou sníst😊

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Pište, diskutujte...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mléko ze strouhaného kokosu

Mléko ze strouhaného kokosu

Rostlinná mléka jsem si oblíbila nejen pro jejich skvělou a originální chuť (je jich více než 30 druhů), ale také proto, že jejich pitím šetříte obaly. Kravské mléko a stejně tak i rostlinná mléka z obchodu jsou nejčastěji balená v...

Přečíst
Pletová voda z jablečných slupek

Pletová voda z jablečných slupek

Další využití jablečných slupek. Tentokrát potěšíte vaši pleť. Ze slupek si totiž můžete vyrobit pleťovou vodu. Je to velice jednoduché a rychlé, uvidíte. Já jsem dělala vodu z červených jablek a díky tomu měla voda krásně růžovou barvu....

Přečíst
Sójové mléko

Sójové mléko

Hodně lidí nahrazuje kravské mléko mlékem rostlinným. Patří mezi ně vegani, lidé s alergií anebo ti, pro které je kravské mléko těžké, špatně stravitelné. Nejčastější volbou je rostlinné mléko z obchodu, ale to se prodává v tetrapaku. Já...

Přečíst
Recepty z jablečných slupek

Recepty z jablečných slupek

Tipy, co udělat z jablečných slupek. Určitě je nemusíte házet do koše nebo na kompost. Dneska jsem si pro vás připravila plno receptů, ve kterých budou jablečné slupky v hlavní roli. Snažím se vždycky spotřebovat zeleninu či ovoce celou...

Přečíst
Med z jablečných slupek

Med z jablečných slupek

Věděli jste, že slupky z jablek nemusíte vyhazovat, ale můžete je ještě spotřebovat? Dají se z nich udělat chipsy, uvařit lahodný čaj anebo třeba pleťovou masku. Snažím se vždy spotřebovat z každé suroviny maximum. Stále hledám a objevuji...

Přečíst
Mandlové mléko

Mandlové mléko

Mandlové mléko je asi to nejznámější rostlinné mléko. Také ho máte rádi? V tom případě vám udělám radost, protože se dneska podíváme na to, jak si ho doma vyrobit. Chuťově mě mandlové mléko baví. Dá se použít na pečení, do kaše i...

Přečíst
Secret Link